Historická plavba

České Budějovice svou polohou při soutoku řek Vltavy a Malše přímo vybízejí pozvat Vás k poznávání města netradičně a pohodově z vodní hladiny. Nabízíme historické plavby dvanáctimístnou lodí Sv. Rozálie na řekách Malše a Vltava v historickém centru města.

Zažijte město jinak. Z vodní hladiny.

 

Přibližně 4 km/40 minut dlouhá plavba začíná naloděním u romantického slepého ramene řeky Malše. V průběhu plavby uvidíte nejstarší dochované památky – městské hradby, včetně hradebních věží a bašt. Proplujete soutokem Malše s Vltavou, pod pěti architektonicky zajímavými mosty a mezi významnými historickými budovami. Plavba pokračuje na soutoku dále po Vltavě okolo zimní a letní plovárny k Jiráskovu jezu a pak proti proudu okolo Stromovky, stadionů MOTOR ČB a Dynama, Koh-i-Nooru, vodárny k Lučnímu jezu a zpět.

 

Červenec/srpen

St – pá ve 14h, 15h, 17h a 19h

so a ne 11h, 14h, 15h, 17h a 19h

Ceník: 220 Kč/dosp., 140 Kč dítě do deseti let.

 

Rezervace na 608001181

 

Lodní lístky lze zakoupit v sousední plovoucí Kavárně VLNNA, která je zároveň nástupním místem do lodi. Přijďte dříve a zkraťte si čas u dobré kávy a zákusku před vyplutím. Občerstvení Vám rádi připravíme i na loď.

Historické plavby provozujeme od roku 2013 v rámci Konceptu LANNA.

 

Součástí nástupního mola je i půjčovna šlapadel, veslic a paddleboardů.

Šlapadlo od 280 Kč/hod., veslice 130 Kč/hod, paddleboard 120 Kč/hod.. Provozní doba půjčovny dle provozu sousední Kavárny VLNNA.

 

Využít také můžete pravidelnou lodní linku mezi Sokolským ostrovem a Malým jezem. Linka jezdí od středy do neděle v pravidelných časech.

Partneři projektu